Genel olarak altın günleri ve arkadaş buluşmaları için hazırlanan tatlılar, tatlı krizlerimizin de en büyük yardımcılarındandır. Bu neden ile evlerimizde o kriz anları için her daim bir tatlının bulunması önemlidir.
Tatlı krizleri birçoğumuz için yönetimi zor süreçlerdir. Özellikle sağlık sıkıntıları yaşayanlar ve diyet yapanlar o anları yönetmekte güçlük çekebilir. Bu noktada sağlıksız tercihlerin yapılmaması son derece önemlidir. Bizler de krizlere karşı hazırlıklı olmak isteyen siz değerli okurlarımız için hem doyurucu hem de besleyici bir tatlı tarifi hazırladık. İşte havuçlu cevizli kekin püf noktaları…
HAVUÇLU CEVİZLİ KEK TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Aşağıda sıraladığımız malzemeleri kullanarak 20 dakika içerisinde 8 kişilik havuçlu cevizli kek hazırlayabilirsiniz.
Havuçlu cevizli kek tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:
· 3 tane yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 2 çay kaşığı karbonat, 1 su bardağı ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 tane büyük boy havuç.
HAVUÇLU CEVİZLİ KEK NASIL YAPILIR?
Havuçlu cevizli kekin yapımı esnasında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekilde:
· Oda sıcaklığında beklettiğiniz 3 tane yumurtayı 1 su bardağı toz şeker ile birlikte çırpın. Şeker tamamen eriyene kadar çırpma işlemine devam edin.
· Şeker- yumurta karışımının içine sırası ile 1 su bardağı sütü ve yarı bardağı sıvı yağı ekleyin.
· Sıvı ürünleri ekledikten sonra un, karbonat, vanilya ve limon suyunu da kaba ekledikten sonra kek karışımınızı bir kez daha çırpın.
· Havuçları rendeleyin ve fazla suyunu sıktıktan sonra kek hamurunun içine ekleyin. Ardından cevizleri dövün ve tarçın ile birlikte hamura ilave edin.
· Kek kalıbınızı yağladıktan sonra karışımı kalıba dökün.
· Kekinizi önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirin.
· Pişen kekinizin üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpin. Afiyet olsun!