Piyasada 'mekanik kıyma' adı altında satılan gıda ürünlerine ilişkin ustasından çok önemli açıklama geldi. Tavuk kemiği, kırıntıları ve taşlığı ile soyayı karıştırarak kıyma elde etmişler. Vatandaşa ne yedirdikleri bile belli değil. Aman dikkat!

KIYMANIN İÇİNDE NE ARARSAN VAR

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit, tağşiş gıdaları üretenlere yönelik denetiminde kırmızı et ürünlerinde, kanatlı eti kullanımının yaygınlaşması dikkati çekti. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, gıda ürünleriyle alaka açıklama yaptı. Yardımcı, Tavuk kemiği, kırıntıları ve taşlığı ile soyayı karıştırarak kıyma elde edildiğini söyledi. Yardımcı, "Maliyeti düşürmek için kıymada hileye gerek yok. Bunları kullanıp ucuza ürün satanlar var" ifadelerini kullandı.

Doğu’ya kar, Marmara’ya sis geliyor! 17 Aralık 2024 hava durum tahmini Doğu’ya kar, Marmara’ya sis geliyor! 17 Aralık 2024 hava durum tahmini

TEPKİ YAĞDI

Köfte, kebap, sucuk, pide ve lahmacun harcı gibi et ürünlerinde tavuk eti kullanımının yanı sıra sucuk yapımında 'mekanik ayrılmış kanatlı eti' tespiti yer aldı. Et ürünleri üretiminde mekanik ayrılmış et kullanımı yasak olmasına rağmen işletmelerin maliyeti düşürmek amacıyla kullanmasına Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı tepki gösterdi.

Muhabir: Haber Merkezi