Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkelerine vurgu yaparak iktidara çağrıda bulundu.

Son dönemde siyasette artan gerginliğin ve kutuplaşmanın toplum üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirten Erbakan, yargıya müdahale edilmemesi ve hukukun bağımsız olması gerektiğini ifade etti.

Gazeteciler ve siyasetçiler üzerindeki baskı artıyor

Erbakan, yürütme erkinin siyasi baskıları sonucunda hukukun zarar gördüğünü savunarak şunları söyledi:

“Son günlerde kuvvetler ayrılığı ilkesiyle uyuşmayan, gücü elinde bulunduranların siyasi baskıları sonucunda ortaya çıkan hukuki süreçler siyasette ve toplumda büyük gerginliğe ve kutuplaşmaya yol açmaktadır. Bu uygulamalardan en başta gazeteciler ve siyasetçiler ciddi şekilde etkilenmektedir.”

İktidara çağrı: Asıl sorunlara odaklanın

Yeniden Refah Partisi lideri, iktidarın sürekli muhalefetle çatışmak yerine, ülkenin temel sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini belirtti:

“Ülkenin temel sorunlarına çözüm üretmekle mükellef olan iktidarın, muhalefete baskı uygulamak yerine asıl sorunlara odaklanması gerekmektedir. Aksi takdirde sorunlar daha da içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.”

Gazeteci Oğuz İlgiç’ten Meral Akşener kulisi: Neyi bekliyor? Gazeteci Oğuz İlgiç’ten Meral Akşener kulisi: Neyi bekliyor?

Siyasette hoşgörü çağrısı

Erbakan, siyasette ötekileştirme dilinin terk edilmesi ve birleştirici bir söylemin benimsenmesi gerektiğini de vurguladı:

“Hangi siyasi kimliğe sahip olursak olalım, siyaset dilinin seçkin kelimelerden oluşması en büyük arzumuz ve hedefimiz olmalıdır. Toplumsal barışın ve birlikteliğin korunması, ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.”

Kaynak: Haber Merkezi