Yaşam

Cilt, saç, iç hastalıklar... Hepsinin dermanı dut yaprağında! Düzenli uygulamanız yeterli

Hem kuru hem de yaş formda tüketilebilen dutun insan sağlığını olumlu yönde desteklediği bilinir. Uzmanlar bu meyvenin yalnızca kendisinin değil yaprağının da son derece faydalı olduğunu belirtmişlerdir. İşte dut yaprağının mucizevi faydalarına dair ayrıntılar…

Abone Ol

Doğanın biz insanlara sunduğu meyvelerden olan dut, yalnızca tadı ile değil mucizevi faydaları ile de geçmiş dönemlerden bu yana uzmanların dikkatini çekmeye devam etmektedir. Güçlü içeriği sayesinde insan sağlığını birçok açıdan destekleyen bu meyvenin özellikle solunum yolu rahatsızlıklarının belirtilerine karşı aktif olarak savaştığı bilinir.

Dutun bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu bilinirken bu meyvenin yapraklarının da şifa dağıttığı kayda geçti. Yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre dut yaprağı tabir- i caizse bir ‘mucize’ olarak nitelendirilebilir. Peki, dut yaprağını bu denli özel kılan ne? Dut yaprağı nasıl tüketilmeli? İşte detaylar…

DUT YAPRAĞININ FAYDALARI NELER?

Dut yaprağının cilt hastalıklarından iç hastalıklara kadar pek çok olumsuz durum ile aktif olarak savaştığı bilinmektedir.

Yapılan araştırmalar neticesinde dut yaprağının öne çıkan faydaları şu şekilde kayda geçmiştir:

·         Kan basıncını dengeleyerek tansiyonu düzenler.

·         Kan şekerini düzenler.

·         Kötü kolesterolü düşürür.

·         Karaciğer hastalıklarının önlenmesinde rol alır.

·         Göz hastalıklarını iyileştirir.

·         Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığını düşürür. Kalp ritmini düzenler.

·         Bağırsakları temizler. Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık problemini giderir.

·         Antioksidan bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir.

·         Aminoasitler bakımından güçlü olduğu için vücudun protein ihtiyacının karşılanmasına destek olur.

·         Kemikleri güçlendirir.

·         Cilt ve saç sağlığını destekler.

DUT YAPRAĞI NASIL TÜKETİLİR?

Dut yaprağı tıp dutun kendisinde olduğu gibi yaş ve kuru olarak tüketilebilir. Bu mucizevi içerik genel olarak çay şeklinde demlenir. Bunun için tüm taze sebze ve meyvelerde olduğu gibi öncelikle dut yaprağının kurutulması gerekir. Güneşte kurutulabilen yapraklar kurur kurumaz serin bir yere alınmalıdır. Aksi takdirde fazla güneşe maruziyet faydadan çok zarar getirebilir.

Hem taze hem de kuru dut yaprağı kaynayan bir suya atılıp haşlanabilir. Su ılıdıktan sonra, dut yaprağı çayı tüketime hazırdır. Çay, limon ve bal ile tatlandırılarak tüketilebilir.