Sağlık

Bakteri öldürücü ve zayıflatıcı olarak tanınıyor: Alıç sirkesi nasıl yapılır?

Bakteri öldürücü ve zayıflatıcı olarak tanınan alıç sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. Peki alıç sirkesi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Abone Ol

Alıç sirkesi alıç meyvesinin fermantasyonu ile elde edilen, vücuda birçok fayda sağlayan, doğal olarak besleyici asidik meyve suyu olarak tanımlayabiliriz.

Alıç sirkesinin faydaları nelerdir?

Antioksidanlar açısından oldukça zengin olan alıç sirkesi vücuda birçok fayda sunmaktadır. Vücuda giren serbest radikallerle savaşan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bu sirke aynı zamanda toksinlerin atılmasına yardımcı olan temizleyici etkiye de sahiptir. Genel olarak tansiyonu düşürdüğü bilinen alıç sirkesi, yüksek tansiyonu olan hastalar için oldukça faydalıdır. Bu sirkenin diğer faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz:

  • Kötü kolesterolü düşürmeye ve iyi kolesterolü dengelemeye yardımcı olur.
  • Vücuttaki kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olur ve vazodilatasyon sağlayarak oksijen alımının artmasına yardımcı olur.
  • Vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. A, B1, B2 ve C vitaminlerinin yanı sıra magnezyum ve potasyum da içerir. Günlük bir miktar sirke tüketimi vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin karşılanmasına yardımcı olur.
  • İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan alıç sirkesi, hastalıklara karşı vücudu koruyucu etki göstermektedir.
  • Hematopoietik özelliğe sahip olan bu sirke, vücuttaki anemi gibi sorunların çözümünde etkilidir.
  • Kan basıncını dengeleyici özelliği sayesinde stres gibi faktörlerin azaltılmasına yardımcı olur.
  • Doğal maddeler içeren alıç sirkesi damar sertliğine iyi gelir. Bilindiği gibi damar sertliği zamanla kalp krizi, beyin kanaması gibi durumlara neden olabiliyor. Her gün belirli miktarlarda tüketilen alıç sirkesi bu tür sorunların önüne geçer. Aynı zamanda vücut sağlığını da korur.

Alıç sirkesi neye iyi gelir? Kilo vermenizi sağlar mı?

Genel olarak vücuda faydalarıyla bilinen doğal olarak hazırlanan alıç sirkesi, böbrek hastalıklarına oldukça faydalıdır. Böbrek kumunun atılmasına ve idrarın atılmasına yardımcı olur. Ayrıca kabızlık ve ishal gibi durumlara da faydalıdır. İyileştirici özellikler sunar. Çünkü bakteri öldürücü özelliği vardır. Bakterilerle savaşan bu sirke, karaciğer sağlığını olumlu yönde etkiler ve cilt bozukluklarına faydalı etkiler üretir.

Alıç sirkesinin saymakla bitmeyen faydalarının yanı sıra zayıflamaya yardımcı olma gibi özellikleri de bulunmaktadır. Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan bu sirke, kalıcı, doğal ve sağlıklı zayıflama konusunda oldukça faydalı sonuçlar sunuyor.

Alıç sirkesi nasıl yapılır?

Bu sirkeyi yapmak için öncelikle yaklaşık 500 gram alıç meyvesini doğrayıp bir kavanoza koyun. Daha sonra nilüfer koyun. Daha sonra 1 su bardağı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Kavanozun kapağını kapatmadan önce kavanozun ağzına bir bez veya soğutucu torba yerleştirin. Daha sonra 15 gün boyunca karanlık bir yerde bırakın. Bu sürenin sonunda sirke kıvamına gelen karışımı tülbenti bozmadan süzerek kullanabilirsiniz.

Alıç sirkesi nasıl kullanılır?

Alıç sirkesinin tüketim kalıpları kullanım amacına göre değişmektedir. Günlük kullanım için salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz. Herhangi bir hastalık için kullanacak olsanız bile her gün öğle ve akşam yemeklerinde bir miktar tüketebilirsiniz.