İspanya Kral Kupası’nda Real Madrid’i finale taşıyan Arda Güler’in asisti, İspanyol medyasında manşetleri süsledi. Genç yıldız övgülerin odağında.

Real Madrid’in kurtarıcısı: Arda Güler sahneye çıktı

İspanya Kral Kupası yarı finalinde Real Madrid, uzatmalarda Real Sociedad’ı mağlup ederek finale yükselirken, 115. dakikada Arda Güler'in yaptığı asist maçın seyrini değiştirdi. Santiago Bernabéu’da oynanan karşılaşmada 90 dakikayı 4-3 geride kapatan Madrid ekibi, uzatmalara taşınan mücadelede Arda’nın kornerden yaptığı orta sonrası eşitliği yakaladı.

Carlo Ancelotti'den kritik hamle: Arda Güler'i 106'da sürdü

Teknik direktör Carlo Ancelotti, uzatma dakikalarında oyuna Arda Güler’i alarak maçın kaderini değiştirecek hamleyi yaptı. Arda, 115. dakikada kullandığı köşe vuruşunda Antonio Rüdiger’e harika bir asist yaparak skoru 4-4'e getirdi.

Bu skor, Real Madrid’e finale çıkma biletini kazandırdı. Arda’nın katkısı, sahadaki 15 dakikalık süre içinde bile etkisini net biçimde gösterdi.

Marca: “Arda’nın sihirli dokunuşu”

İspanyol spor basınının önde gelen yayın organlarından Marca, Arda Güler’in performansına geniş yer ayırdı. Haberde, “Arda’nın sihirli dokunuşu ve muhteşem bitiriciliği” ifadeleri dikkat çekti.

Marca’nın haberinde şu satırlar yer aldı:

Mourinho fişi çekti! Galatasaray mağlubiyeti sonrası 3 yıldıza kesik Mourinho fişi çekti! Galatasaray mağlubiyeti sonrası 3 yıldıza kesik

Arda Güler’in ustalıkla yaptığı orta, Rüdiger’in altı pas içerisinde mükemmel bir kafa vuruşuyla skoru eşitlemesini sağladı. Bu an Real Madrid için finalin kapısını açtı.”

Rüdiger: “Dünyanın en iyi sol ayağı”

Real Madrid'in Alman stoperi Antonio Rüdiger, maç sonrasında Arda Güler’e övgüler yağdırdı. Defensa Central’de yer alan habere göre, Rüdiger sosyal medya hesabından genç futbolcu için şu ifadeleri kullandı:

“Dünyanın en iyi sol ayağı! Harika pas, kardeşim...”

Rüdiger’in bu sözleri, hem İspanyol hem de Türk basınında büyük yankı buldu.

Defensa Central: “Kritik anlarda sahneye çıktılar”

İspanyol futbol portalı Defensa Central, Arda ve Rüdiger'in maçın kaderini değiştirdiğini yazdı:

Arda Güler ve Rüdiger zor anlarda sahaya çıktılar ve maçın kaderini değiştirdiler. İkisi de Real Sociedad karşısında alınan bu tarihi sonuçta kilit rol oynadı.”

Genç yıldızın yükselişi sürüyor

Henüz 19 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid kariyerinde önemli bir virajı daha geride bıraktı. Şampiyonlar Ligi ve La Liga'da da süre bulmaya başlayan Türk futbolcu, özellikle son haftalarda performansıyla teknik heyetin güvenini kazanmış durumda.

İspanyol basını, Arda Güler’in geleceğin yıldızı değil, bugünün oyunu değiştiren oyuncusu olduğuna dikkat çekiyor.

Türkiye’de de gündem: “Milli gurur”

Arda Güler’in performansı Türkiye’de de geniş yankı buldu. Sosyal medyada “#ArdaGüler” etiketi kısa sürede trend listesine girerken, futbol yorumcuları ve eski milli futbolcular, genç yıldız için övgü dolu ifadeler kullandı.

Sosyal medya kullanıcılarının yorumları şu şekildeydi:

  • Arda Güler bu yaşta Real Madrid gibi bir takımda maç çeviriyor, inanılmaz!
  • “İspanya'da manşetlerdeyiz. Gerçekten gurur duyulacak bir genç.”
  • “Sahaya girdi, Real Madrid’i finale taşıdı. Daha ne olsun?”

Real Madrid finalde kimi bekliyor?

Real Madrid, İspanya Kral Kupası’nda final biletini alırken, rakibi henüz belli olmadı. Madrid ekibi, finalde Atletico Madrid ile Barcelona arasındaki yarı final eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Her iki takım da turnuvanın favorileri arasında yer alıyor. Ancak Arda’nın son performansı sonrası Real Madrid’e olan güven yeniden tavan yaptı.

Ancelotti’nin yorumu

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti’nin maç sonu açıklamalarında Arda Güler’e özel bir parantez açması bekleniyor. Basın toplantısında soruların odağında genç Türk futbolcu var.

Ancelotti daha önce Arda için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Arda çok zeki, yaratıcı ve özel bir oyuncu. Daha çok forma giymeyi hak ediyor.

Kaynak: Yenidevir.com.tr