Tanıtım

Alerjiler için kesin çözüm alerji testleri

Hepimizin bildiği gibi alerjiler oldukça yaygındır ve birçok kişide görülmektedir. Bu nedenle alerji testi oldukça yaygın olarak kullanılan bir prosedürdür. Alerji etkeni olan birçok durum bulunduğu için genel olarak 10 insandan 1’nin alerjisi olmaktadır.

Abone Ol

Alerji testi nedir? Nasıl yapılır?

Alerji testleri, kişilerin alerjik belirtiler gösterdiği durumlar için kullanılan bir yöntemdir. Bu alerji testi çeşitleri ile alerjen olan durumlar belirlenmektedir. Genel olarak kan testi, deri yama testi ve deri prick testi ile alerjen durumlar belirlenmektedir.

Alerji çeşitleri nelerdir?

Alerjiler, genellikle etken alerji maddesine göre yapılmaktadır. Çeşitler için belirli bir ayrım yapılırken benzer özellikler baz alınmaktadır. Alerji çeşitlerini sıralayacak olursak;

  1. Besin alerjisi
  2. Cilt alerjisi
  3. Toz alerjisi
  4. Evcil hayvan alerjisi
  5. Lateks alerjisi
  6. Polen alerjisi
  7. Böcek alerjisi
  8. İlaç alerjisi
  9. Küf alerjisi
  10. Alerjik rinit

Alerji testi aç karnına mı yapılır?

Alerji testlerinin aç ya da tok yapılması, test sonucunu etkilememektedir. Ancak bazı durumlarda kişilerin alerji testi için aç gelmesi gerekebilmektedir. Böyle bir durumda testi yapacak olan hekiminiz aç ya da tok gelmeniz hakkında sizi bilgilendirecektir.

İlaç alerji testi nasıl yapılır?

İlaçlar için alerji testi deri prick testi ya da deri yama testi ile yapılmaktadır. İlacın kişiye alerji yaptığı kesinse ve hayatını tehlikeye atacak kadar belirtiler gösteriyorsa alerji testi yapılmamaktadır. Direk olarak ilaç kullanımına son verilmektedir.

CYBH testi nedir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların teşhisi için genel olarak cybh testi uygulanmaktadır. Kişilere uygulanan cybh testi çeşitleri ile kişilerin hastalıkları kısa süre içerisinde teşhis edilmektedir. Bu tarz bulaşıcı hastalıkların teşhisi için test yaptırmak oldukça önemlidir.

CYBH testi nasıl uygulanır?

Bu testler için genellikle kişilerden kan alınmaktadır ya da cinsel bölgedeki akıntıdan bir pamuklu çubuk yardımı ile örnek alınmaktadır. Alınan bu örnekler cybh testi için laboratuvar ortamında detaylı şekilde incelenmektedir. Bu şekilde hastalıklar teşhis edilmektedir.

Hangi CYBH testlerini yapmalıyım?

Genel olarak bu testler kişilerin hastalıklarına göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle yapılacak olan cybh testi için hekiminiz karar verecektir. Belirtilerinize göre hekiminiz sizin için uygun olan testi seçecektir.

En çok yapılan CYBH testleri nelerdir?

Birçok CYBH testi bulunmaktadır. Ancak bunlardan bazıları diğerlerine oranla daha fazla kullanılmaktadır. Sağlık alanında en çok kullanılan CYBH testi çeşitleri ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  • HPV
  • HIV
  • AIDS
  • Hepatit B
  • Hepatit C

Dört boyutlu ultrason nedir?

Dört boyutlu ultrason, gebelik süreçlerinde kullanılan ve bebeklerin daha detaylı şekilde görünmesini sağlayan bir yöntemdir. Anneler dört boyutlu ultrason sayesinde bebeklerini daha doğmadan neredeyse yüz hatlarına kadar görebilmektedir. Bu durum anne adayları için oldukça güzeldir.

4D ultrason hamileliğin kaçıncı haftasında tercih edilmelidir?

Dört boyutlu ultrason için belirli zamanlar bulunmaktadır. Bu işlem hamileliğin ilk haftalarında yapılmamaktadır çünkü bebekler gelişmesi için 4 boyutlu ultrason ile gözükmeleri pek mümkün değildir. Bu ultrason yöntemi genellikle gebeliğin 19 ve 24 haftaları arasında yapılmaktadır.

4 boyutlu ultrasonun klasik ultrason yönteminden farkı nedir?

Klasik ultrason ile dört boyutlu ultrason aynı cihazlar ile çekilmektedir. Ancak dört boyutlu ultrasonda kullanılan yöntemler farklıdır. Normal ultrason ile bebek tepeden izlenirken, dört boyutlu ultrason ile bebeklerin baş hareketleri, el – kol hareketler, bacak hareketleri ve dış görünüşleri anlık olarak detaylı bir şekilde izlenebilmektedir.