AKP'li isimler, boykot çağrılarının odağındaki markaların açılışlarını yapmaya devam ediyor. Son olarak, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Burger King ve Popeyes şubeleri dualar eşliğinde açıldı.
Boykot kararına rağmen açılışlar sürüyor
İsrail'in 7 Ekim 2023’te Gazze’ye başlattığı saldırılar, Türkiye’de İsrail merkezli markalara yönelik boykot çağrılarını artırdı. Hükümet, İsrail ile ticari ilişkileri kademeli olarak sınırlandıracağını duyursa da, ticaretin halen devam ettiğine dair haberler gelmeye devam ediyor.
Boykot listesinde yer alan Burger King ve diğer ABD merkezli markalar birçok şehirde protesto edilirken, AKP’li isimlerin bu markaların açılışlarına katılması tepki çekti. Daha önce Rize ve İzmir’de benzer açılışlar yapılmıştı. Son olarak, Afyonkarahisar’da yapılan açılış dikkatleri üzerine çekti.
Dualar eşliğinde açıldı
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde bulunan İyaş Park AVM’nin ikinci katında, iş insanı Saffet Acar’ın girişimiyle açılan Burger King ve Popeyes şubelerinin açılışına AKP’li yetkililer de katıldı.
Açılış törenine AKP İlçe Teşkilat Başkanı Av. İbrahim Özgül, AKP İlçe Meclis Üyesi Ahmet Acar, Gençlik Kolları Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı gibi partili isimler katıldı. Açılışta dualar edilmesi dikkat çekti.
Dua esnasında şu ifadeler kullanıldı:
“Bu mübarek Cuma gününde bir iş yeri açılışı için burada toplandık. Ellerimizi açtık yalvarıyoruz, dualarımızı kabul eyle.”
Boykot çağrılarına rağmen AKP'li yetkililerin açılışa katılması, sosyal medyada tepkilere neden oldu.